Можем ли да ловим риба без рибарски макари?

Още през далечната 1667г. англичанинът Томас Баркър описва ловене на риба на влакно с дължина от 26 инча.

Така след опитите на рибарите как и къде хващат максимално количество риба става ясно, че при замятане на по-голяма дистанция има по-голям шанс да се улови риба. Необходимостта от утвърждаването и разработването на рибарската макара идва точно от увеличаване дължината на рибарското влакно. В този случай логично бихме могли да си зададем въпроса можем ли да ловим риба без рибарски макари. Теоретично би било възможно, но друг е въпросът какво бихме могли да уловим по този начин. Замятането на по-голяма дължина е единия параметър, по който можете да ловите риба добре и в много по-големи количества, но не и единствения. Много важно е да „излъжете“ рибата. Това е причината да се използват толкова различни и естествено наподобяващи естествени за рибата храни примамки.

По-сложният момент е да задържите улова и да го приберете на брага. Тук на помощ ви идват точно модерните и качествено разработени рибарски макари като fishingtime ви дава възможност да избирате от голямо разнообразие с много и различни функционалности. Най-общо можем да кажем, че рибарските макари се делят на такива с преден и заден аванс, но притежават и редица други преимущества, които могат да са ви от полза при риболова.
Можем ли да ловим риба без рибарски макари?
Да не говорим, че модерните технологии на производство предлагат на вниманието ви изключително леки и здрави макари, които редуцират умората при замятане и имат много дълъг експлоатационен живот благодарение на механизмите за предпазване на сърцевината.

Така изборът на висококачествена рибарска макара се превръща в инвестиция, отплащаща ви се в продължение на години. А това дали е с преден, заден или комбиниран аванс зависи само от личните ви предпочитания.